Vragen over adequate jeugdzorg

Door Frances Oreel op 23 december 2020

De PvdA-fractie is verontrust door het bericht dat in Middelburg adequate hulp gedurende een half jaar onthouden is aan een achtjarig suïcidaal kind. De gemeente Vlissingen heeft, samen met de andere Zeeuwse gemeenten, volgens het bericht dezelfde contracten afgesloten. Daarom wil de PvdA-fractie Vlissingen graag weten hoe een vergelijkbare casus in de gemeente Vlissingen voorkomen kan worden:

1. Heeft het college kennisgenomen van de publicatie van 17 december op Omroep Zeeland over het langere tijd uitblijven van hulp aan een jong kind met ernstige psychische problemen?

2. Klopt het dat de gemeente Vlissingen dezelfde contracten voor Jeugdhulp heeft afgesloten als de gemeente Middelburg?

3. Voelt het college zich evenals de wethouder in Middelburg gebonden aan de bestaande inkoopcontracten en bureaucratische procedures omdat de zorg nu eenmaal is uitbesteed aan de inkooporganisatie Jeugd die de zorgpartijen heeft gecontracteerd?

4. Is het denkbaar dat een vergelijkbare casus, waarbij de benodigde hulp niet geboden wordt vanwege het ontbreken van gespecialiseerde gecontracteerde zorgpartijen, zich in Vlissingen kan voordoen?

5. Hoe voorkomt het college dat niet ingekochte zorg een struikelblok vormt voor adequate hulpverlening? Hoe wordt hierbinnen ‘maatwerk’ geregeld?

6. Is dit reeds vervat in een noodprocedure of moet dit ad hoc geregeld worden?

7. Welke garanties biedt de gemeente Vlissingen zodat een vergelijkbare casus voorkomen kan worden?

Frances Oreel

Frances Oreel

Bekend gezicht van de PvdA in Vlissingen. Ervaren raadslid. Grote maatschappelijke betrokkenheid vanuit haar sociaaldemocratische principes. Staat met beide benen in de Vlissingen samenleving en is gemotiveerd deze kar de komende vier jaar te gaan trekken als raadslid. Naast politieke ervaring ook ervaring als lijnfunctionaris en beleidsmedewerker in gemeentelijke omgevingen en dienstverlening.

Meer over Frances Oreel