Door Frances Oreel op 2 augustus 2016

Armoede en huishoudelijke hulp

Regelmatig spreek ik mensen die het financieel moeilijk hebben. Vaak blijkt dan dat zij niet weten dat ze inkomensondersteunende regelingen kunnen aanvragen. Dat is extra schrijnend. Het komt ook voor dat instanties te snel aangeven dat het geen zin heeft om een aanvraag in te dienen. Mijn advies: dien altijd een aanvraag in! De toets gaat namelijk verder dan alleen uw inkomen. Men kijkt ook naar stapeling van (zorg)kosten, waardoor u wellicht ook in aanmerking komt!

Huishoudelijke hulp
Dit geldt ook voor de huishoudelijke hulp. In Vlissingen is voor circa 1.200 mensen de huishoudelijke hulp gestopt op 1 januari 2015. Wij hebben steeds aangegeven dat deze overgang niet zorgvuldig is gebeurd. Dit is door de hoogste rechter bevestigd. Het FNV heeft een meldpunt geopend, zij kunnen eventueel hulp hierbij bieden. Neem dus contact op met de gemeente en dien altijd een aanvraag in. Vragen? Neem contact met mij op.

Fractievoorzitter Frances Oreel
06 – 27 46 67 94 / e-mail [email protected]

Frances Oreel

Frances Oreel

Bekend gezicht van de PvdA in Vlissingen. Ervaren raadslid. Grote maatschappelijke betrokkenheid vanuit haar sociaaldemocratische principes. Staat met beide benen in de Vlissingen samenleving en is gemotiveerd deze kar de komende vier jaar te gaan trekken als raadslid. Naast politieke ervaring ook ervaring als lijnfunctionaris en beleidsmedewerker in gemeentelijke omgevingen en dienstverlening.

Meer over Frances Oreel