Door Frances Oreel op 2 augustus 2016

Armoede en huishoudelijke hulp

Regelmatig spreek ik mensen die het financieel moeilijk hebben. Vaak blijkt dan dat zij niet weten dat ze inkomensondersteunende regelingen kunnen aanvragen. Dat is extra schrijnend. Het komt ook voor dat instanties te snel aangeven dat het geen zin heeft om een aanvraag in te dienen. Mijn advies: dien altijd een aanvraag in! De toets gaat namelijk verder dan alleen uw inkomen. Men kijkt ook naar stapeling van (zorg)kosten, waardoor u wellicht ook in aanmerking komt!

Huishoudelijke hulp
Dit geldt ook voor de huishoudelijke hulp. In Vlissingen is voor circa 1.200 mensen de huishoudelijke hulp gestopt op 1 januari 2015. Wij hebben steeds aangegeven dat deze overgang niet zorgvuldig is gebeurd. Dit is door de hoogste rechter bevestigd. Het FNV heeft een meldpunt geopend, zij kunnen eventueel hulp hierbij bieden. Neem dus contact op met de gemeente en dien altijd een aanvraag in. Vragen? Neem contact met mij op.

Fractievoorzitter Frances Oreel
06 – 27 46 67 94 / e-mail baboe55@zeelandnet.nl

Frances Oreel

Frances Oreel

Gerbrandystraat 55 4384 NC Vlissingen Mijn naam is Frances Oreel. Tot mijn 18e  jaar heb ik op Souburg gewoond en daarna in Vlissingen. Ik ben gehuwd en heb een zoon. Ik heb een eigen bedrijfje in begeleiding, coaching en advies op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en ben bezig om dit uit te breiden met

Meer over Frances Oreel