Door Frances Oreel op 8 februari 2017

Vraag over kwetsbare groep cliënten

Aan de oproep van GL, POV en PvdA aan het adres van B&W om af te zien van het kort geding is helaas geen gehoor gegeven. Redelijkheid en billijkheid moesten het afleggen tegen het halen van het vermeende eigen gelijk. Ten koste van wie?

Naar aanleiding van het artikel vandaag in de PZC met als kop: ‘Vlissingen moet praten met Zeeuwse Gronden’ en de reactie van GL, POV en PvdA op maandag 6 februari jongstleden en uw antwoord daarop van dinsdag 7 februari jongstleden hebben wij de volgende vraag aan het college van B&W:

U heeft aangegeven dat het doel van het kort geding juist in het belang van de kwetsbare cliënten is geformuleerd.

Wanneer en op welke wijze heeft u vastgesteld dat deze kwetsbare groep cliënten – circa 100 – graag wenst dat zijn / haar persoonlijke gegevens worden overgedragen aan de gemeente, die vervolgens andere instellingen zal gaan benaderen om deze mensen daar te herplaatsen?

Mede omdat in het krantenartikel wordt aangegeven dat het kort geding, volgens de rechter, gaat over de hoofden heen van een groep zeer kwetsbare mensen.

Brief college inzake Zeeuwse gronden

Frances Oreel

Frances Oreel

Bekend gezicht van de PvdA in Vlissingen. Ervaren raadslid. Grote maatschappelijke betrokkenheid vanuit haar sociaaldemocratische principes. Staat met beide benen in de Vlissingen samenleving en is gemotiveerd deze kar de komende vier jaar te gaan trekken als raadslid. Naast politieke ervaring ook ervaring als lijnfunctionaris en beleidsmedewerker in gemeentelijke omgevingen en dienstverlening.

Meer over Frances Oreel