Tegen overlast en voor veiligheid

Door Frances Oreel op 29 januari 2020

Op 8 oktober 2019 organiseerden een vijftal politieke partijen in Vlissingen een bewonersavond met als thema ‘Overlast & veiligheid’. De avond heeft veel informatie opgeleverd over de gevoelens onder de Vlissingse bevolking over deze belangrijke onderwerpen. Die informatie aangevuld met de resultaten van de gehouden enquête vormen de basis voor de gezamenlijke inzet van POV, CDA, VVD, SGP en PvdA om er voor te zorgen dat:
1. Er extra maatregelen zullen worden genomen om overlast in te perken.
2. Het gevoel van veiligheid zal worden vergroot.

Op 6 februari 2020 zullen de leden van de gemeenteraad in een commissievergadering hierover met elkaar van gedachten wisselen. In een memo, als praatstuk voor de commissievergadering, hebben de vijf partijen dit benoemd. Het is de bedoeling van de initiatief nemende partijen dat de gemeenteraad zich op 5 maart 2020 uitspreekt over die te nemen maatregelen. Die voorstellen zullen in de vorm van moties worden behandeld. De uitvoering van aangenomen moties wordt bij het college van B&W neergelegd.

De vijf partijen zien uit naar een levendig en positief debat en nodigen nadrukkelijk alle Vlissingers die zich bij dit onderwerp betrokken voelen uit om op 6 februari naar de vergadering te komen. De commissievergadering begint om 19:30 uur in het stadhuis. Ook insprekers zijn van harte welkom! Let op: Insprekers dienen zich voor de datum van de commissievergadering aan te melden bij de griffie.

Frances Oreel

Frances Oreel

Bekend gezicht van de PvdA in Vlissingen. Ervaren raadslid. Grote maatschappelijke betrokkenheid vanuit haar sociaaldemocratische principes. Staat met beide benen in de Vlissingen samenleving en is gemotiveerd deze kar de komende vier jaar te gaan trekken als raadslid. Naast politieke ervaring ook ervaring als lijnfunctionaris en beleidsmedewerker in gemeentelijke omgevingen en dienstverlening.

Meer over Frances Oreel