Raadscolumn over compensatie marinierskazerne

Door Frances Oreel op 23 juni 2020
Hoe kunnen we als volksvertegenwoordigers omgaan met de compensatie marinierskazerne? Anders gezegd, hoe weten wij of de uiteindelijke compensatie voor de Zeeuwen en ook voor de Vlissingers ruimhartig wordt gevonden en bijdraagt aan een beter imago?
 
Lek
Recent is er (bewust) gelekt naar de pers. Los van de juistheid hiervan, is dit gebeurd met de bedoeling om draagvlak te creëren of juist niet? We zijn in staat om de reacties in de pers en op social media te duiden als ‘ach, je hoort altijd alleen de tegenstander’.
 
Besef
Het allerbelangrijkste in dit dossier is dat men goed beseft dat het een gedragen compensatievoorstel zal moeten zijn. Dus is het van het grootste belang dat dit gepeild gaat worden. We zitten niet op een nieuw debacle te wachten!
Als volksvertegenwoordiger roep ik de onderhandelaars op dit goed te beseffen en naar te handelen. We moeten ons niet in een onmogelijke positie laten drukken.
 
Frances Oreel (raadslid PvdA)
Frances Oreel

Frances Oreel

Bekend gezicht van de PvdA in Vlissingen. Ervaren raadslid. Grote maatschappelijke betrokkenheid vanuit haar sociaaldemocratische principes. Staat met beide benen in de Vlissingen samenleving en is gemotiveerd deze kar de komende vier jaar te gaan trekken als raadslid. Naast politieke ervaring ook ervaring als lijnfunctionaris en beleidsmedewerker in gemeentelijke omgevingen en dienstverlening.

Meer over Frances Oreel