Inclusie, emancipatie en integratie
Iedereen in Vlissingen telt mee en iedereen in Vlissingen in uniek. Niemand is hetzelfde, maar iedereen heeft dezelfde kansen en rechten in een gemeente die actief meehelpt om naar elkaar om te kijken ongeacht je geslacht, geaardheid, geloof of beperking. Daar staat de PvdA in Vlissingen voor.Solidariteit betekent daarom voor ons dat men niet alleen voor zichzelf en eigen kring opkomt, maar juist ook voor een ander. Wij staan naast iedereen die zich uitspreekt tegen discriminatie, uitsluiting en racisme. We maken met werkgevers, onderwijs, politie en uitgaansgelegenheden afspraken om discriminatie uit te bannen. Zo nodig wordt daarvoor cursus- en trainingsmateriaal beschikbaar gesteld.
Wij vinden dat de gemeente zelf een belangrijke voorbeeldfunctie heeft en onder andere een actief diversiteitsbeleid moet voeren. Het voeren van een diversiteitsbeleid dient wat de PvdA betreft een voorwaarde zijn bij toepassing van gemeentelijke subsidie- en inkoopbeleid. Evenzeer als aantoonbaar beleid ter voorkoming van discriminatie en intolerantie een voorwaarde dient te zijn.
De nieuwe Wet inburgering biedt vanaf begin 2022 ruime mogelijkheden om elke nieuwkomer een programma op maat bieden, waardoor de snelheid en kwaliteit van de inburgering sterk kan verbeteren. Wij zijn van mening dat de gemeente Vlissingen zich daarin proactief dient te tonen en op korte termijn de betreffende programma’s en begeleiding kan aanbieden.
De gemeente zal mogelijkheden tot ontmoeting stimuleren. Om integratie te laten slagen is het belangrijk dat mensen dat kunnen doen in de eigen wijk, op school, tijdens het werk, of bij het sporten. Juist daarop wil de PvdA vooral gemengde wijken realiseren, met woningen voor alle inkomensgroepen en voor alle leeftijden. Onderling begrip is de basis voor verbinding en zorgt voor bundeling van krachten.
Onze keuzes:
1. Uitgangspunt van de PvdA is dat zij tegen discriminatie, achterstelling en kansenongelijkheid is.
2. Het VN-verdrag voor de Rechten van Personen met een Handicap is ons uitgangspunt voor het omgaan met mensen met een beperking.
3. Bij de inrichting van wijken en centra houden we rekening met de gebruikers van rolstoelen en scootmobielen.