Door op 5 mei 2017

Speech viering Bevrijdingsdag

Tijdens het bevrijdingsfestival in Vlissingen heeft PvdA-raadslid Youssef Bouziani het 5 voor 5 moment mogen invullen door het geven van een korte speech. Deze speech kunt u hieronder lezen:

VANDAAG VIEREN WIJ DE VRIJHEID!

MAAR WAT IS DAN DIE VRIJHEID? IS DAT ENKEL EN ALLEEN HET DOEN, HET LATEN, HET ZEGGEN EN VINDEN WAT JIJ WILT? ONGEACHT DE MENING EN GEVOEL VAN ANDEREN?

ALS DAT JE MENING IS, DAN HEB JE HET MIS! DAN LEEF JE HELAAS IN ONVERSCHILLIGHEID! EN WE HEBBEN ALLEMAAL GEZIEN WAAR DAT TOE KAN LEIDEN…

VRIJHEID IS PAS COMPLEET MET DE VERANTWOORDELIJKHEID DIE DAARBIJ PAST, WANT…. ELK BESLUIT, ELKE MENING EN ELKE GEDRAGING HEEFT NAMELIJK EEN RESULTAAT…. EN JIJ MOET JE AFVRAGEN OF DAT RESULTAAT JE TEVREDEN STELT…OF DAT DAT JE DOEL IS…

VRIJHEID IS HET RECHT OM TE ZIJN WIE JE BENT, ZONDER BEPERKINGEN, MAAR MET DE VERANTWOORDELIJKHEID RICHTING DE MAATSCHAPPIJ… EN ZELFS DAT DOE JE VOOR JEZELF, WANT JIJ BENT DE MAATSCHAPPIJ!

JIJ HEBT HET ZWAAR??… JIJ HEBT GEEN KANSEN??? …. TWEE BENEN MISSEN, OF GEBOREN ZIJN ZONDER VADER EN MOEDER IN OORLOG, DAGELIJKS GEEN ETEN EN DRINKEN HEBBEN EN GEEN VEILIGHEID KENNEN………………..DAN HEB JE HET ZWAAR!!!

MAAR JIJ HEBT ALLE KANSEN! EN DE ENIGE EVENTUELE BEPERKING BEN JE ZELF!

PAK JE KANS, TREK JE PLAN EN MAAK DAAR EEN BACK-UP VOOR. ZET JE IN EN WERK HARD VOOR DAT WAAR JE IN GELOOFD EN JIJ ZULT DIT LAND GROTER MAKEN!!!

WEES DE ARCHITECT, DE AANNEMER EN DE UITVOERDER VAN JOUW BESTE NEDERLAND!

DAT IS MIJN OVERTUIGING, DAAR GELOOF IK IN!

REST MIJ NOG EEN DING: GEEF DE VRIJHEID DOOR!!!