Sociale Werkplaatsen 2.0

Door Frances Oreel op 30 mei 2018

In Vlissingen hebben wij eerder vragen gesteld naar aanleiding van onthullingen door Zembla over de afbraak van de sociale werkplaats. De gemeente heeft de taak om mensen met een arbeidsbeperking te begeleiden naar een reguliere baan. Het blijkt dat te veel mensen tussen wal en schip vallen. Ze zitten thuis in een uitkeringssituatie, zonder perspectief op betaalde arbeid. Dit is ook in Vlissingen zo!

Op 18 mei 2018 heeft Tweede Kamerlid Gijs van Dijk Vlissingen bezocht. Gijs van Dijk is de woordvoerder Participatiewet en met name de effecten van de sluiting van sociale werkplaatsen. De PvdA vindt dat een bepaald aantal mensen met een beperking alleen binnen een bedrijf als Orionis Walcheren goed functioneert. Met Gijs van Dijk zijn praktijkvoorbeelden besproken, mensen hebben zelf hun verhaal verteld. Daarna hebben we het Werkleerbedrijf Orionis Walcheren bekeken. De PvdA wil komen tot een SW 2.0. Sociale werkplaatsen blijven nodig!

Vragen? Neem contact met mij op.

Frances Oreel, raadslid PvdA
E-mail: [email protected]

Frances Oreel

Frances Oreel

Bekend gezicht van de PvdA in Vlissingen. Ervaren raadslid. Grote maatschappelijke betrokkenheid vanuit haar sociaaldemocratische principes. Staat met beide benen in de Vlissingen samenleving en is gemotiveerd deze kar de komende vier jaar te gaan trekken als raadslid. Naast politieke ervaring ook ervaring als lijnfunctionaris en beleidsmedewerker in gemeentelijke omgevingen en dienstverlening.

Meer over Frances Oreel