Gijs van Dijk bezoekt Orionis

Door Frances Oreel op 19 mei 2018

Op vrijdag 18 mei heeft Gijs van Dijk, Tweede Kamerlid PvdA, een werkbezoek afgelegd aan Zeeland. Op grond van de Participatiewet hebben de gemeenten de taak om mensen met een arbeidsbeperking te begeleiden naar reguliere banen. Het blijkt dat veel mensen tussen ‘wal en schip’ vallen. Te veel mensen zitten thuis met een uitkering en zonder perspectief op betaalde arbeid. Het Kabinet is met voorstellen gekomen. In het kort: minder regels voor werkende gehandicapten en meer loon. De Staatssecretaris erkent dat er ook nadelen aan de nieuwe regels kleven. Zo gaan gehandicapten met een baan er op achteruit en daarbij moeten ze voortaan zelf alle administratieve rompslomp regelen.

PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk is recent in het nieuws geweest vanwege de loondispensatie. Ook is hij opgekomen voor de Wajongers die gekort worden. Tijdens het bezoek van Gijs van Dijk is aandacht besteed aan deze onderwerpen en aan de effecten van de Participatiewet en de plannen van het Kabinet. Het Werkleerbedrijf Orionis Walcheren is bezocht. De PvdA wil komen tot een SW 2.0 waarbij alle verschillende regimes op elkaar aansluiten. Sociale werkplaatsen blijven nodig!

 

Frances Oreel

Frances Oreel

Gerbrandystraat 55 4384 NC Vlissingen Mijn naam is Frances Oreel. Tot mijn 18e  jaar heb ik op Souburg gewoond en daarna in Vlissingen. Ik ben gehuwd en heb een zoon. Ik heb een eigen bedrijfje in begeleiding, coaching en advies op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en ben bezig om dit uit te breiden met

Meer over Frances Oreel