Uitreiking ‘Pluim van de Arbeid 2017’

Door Ronald den Broeder op 2 december 2017, om 14:00, Machinefabriek Scheldeterrein | Machinefabriek Scheldeterrein

Op zaterdag 2 december reikt de raadsfractie van de Partij van de Arbeid afdeling Vlissingen de Pluim van de Arbeid uit. Dit is een jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor een bijzonder initiatief of project dat geheel door bewoners van Vlissingen is opgezet. Vorig jaar 2016 heeft de Bewonersvereniging Weyeblick deze Pluim van de Arbeid gekregen. Dit jaar 2017 wordt de prijs toegekend aan de Stichting Stoomhijskraan Schelde 38.

Het restauratieproject van dit stukje industrieel erfgoed is geheel door particulier initiatief tot stand gekomen. Met behulp en deskundigheid van oud medewerkers van De Schelde wordt deze oude spoorwegkraan, die tot in de jaren zeventig van de vorige eeuw op het Scheldeterrein werkte, weer opgeknapt en bedrijfsklaar gemaakt. Bijzonder is dat deze kraan een van de laatste machines is die op stoom draait.

De PvdA waardeert de grote inzet van de vrijwilligers om een uniek stuk geschiedenis van De Schelde en het rijdend historisch erfgoed van Nederland te behouden en weer een plaats te geven op het Scheldeterrein. De uitreiking vindt plaats in de Machinefabriek om 14.00 uur. De PvdA heeft gekozen voor een speciaal onderdeel van de stoomhijskraan: de stoomfluit. De aankoop is door de fractie gesponsord en zal die middag symbolisch aan de stichting worden overhandigd en uiteraard ten gehore worden gebracht.

Verzamelen bij het Scheldemuseum de Verbandkamer aan de De Willem Ruysstraat.

Frances Oreel (fractievoorzitter) & Ronald den Broeder (afdelingssecretaris)